Villa Voorschot

Villa Voorschot

Een groep ouders richtte in 2010 Stichting Voorschot op met als doel een betere woon- en zorgvoorziening te creëren voor hun jongvolwassen kinderen met autisme (al dan niet in combinatie met een andere handicap). Samen met de Gemeente Voorschoten, zorgverlener ASVZ en de Sleutels is er onder leiding van ons gewerkt aan de ontwikkeling en realisatie van een duurzaam woon- en werkhuis.
Het gebouw biedt woonruimte aan 16 bewoners en voorziet tevens in een dagbesteding ruimte welke plaats biedt aan 24 personen. Het gebouw is duurzaam opgezet. Zo zijn er bijvoorbeeld 92 PV panelen geplaatst en is het overige dak met mos-sedum bedekt. De PV panelen voorzien in 60 % van de energiebehoefte van de woon- en zorgvoorziening.
De bouw van Villa Voorschot is inmiddels afgerond. Ook de tuin is aangelegd en alle bewoners zijn ingetrokken. Op 20 juni 2015 werd het pand feestelijk geopend door één van de bewoners samen met de burgemeester van Voorschoten.